Düzeltme: Media Center Live TV, Windows 10, 8.1'de Çalışmıyor

İşten eve geldiğimde, biraz rahatlamak için genellikle televizyonu açarım. Windows 8 veya Windows 10'da Media Center'da canlı TV uygulamasını izlemeyi hiç denediniz mi? Peki, Media Center'da TV izliyorsanız, Windows 8 veya Windows 10'da TV uygulaması yaşıyorsanız, o zaman yol boyunca bazı hatalarla karşılaşmış olabilirsiniz. Windows 8, Windows 10 PC, dizüstü bilgisayarınızda veya diğer cihazlarda Live TV ile ilgili sorunlarınız varsa ne yapmanız gerektiğini öğrenmek için bu öğreticiyi izleyin.

Bu kılavuzda, Media Center live TV'nizde Windows 8, Windows 10'da alabileceğiniz hatalar ve sorunların ayrıntılı bir açıklaması ve mümkün olan en kısa sürede nasıl düzeltileceği listelenecektir. Bir yandan not olarak, Windows 8, Windows 10 Media Center için öğreticinin PC'nizde, dizüstü bilgisayarınızda veya tabletinizde olabilecek olası donanım sorunlarını çözmeyeceğini bilmelisiniz.

Windows 10, 8'de Media Center Live TV nasıl düzeltilir

Bilgisayarınız veya dizüstü bilgisayar alıcınız yüklü olmayabilir

Not : Bu, harici USB alıcısına referansta bulunur.

1. Sürücülerinizin Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 cihazınızı destekleyecek şekilde güncellendiğinden emin olun.

Not : Bunu üreticinin web sitesine giderek kontrol edebilirsiniz.

2. Bu hatayı almanızın bir diğer olası nedeni, harici TV alıcınızın bilgisayarınıza takılı olmamasıdır.
  3. Ayrıca, TV sinyalini ayarlama özelliğini kullanarak Windows 8, Windows 8.1 veya Windows 10 işletim sisteminizi yeni kurduysanız tuneri yapılandırmanız gerekecektir (“Başlat” penceresinde “görevler” ve sol tıklamaya bakmanız gerekir. Bunun üzerine, “görevler” bölümünde “Ayarlar” a sol tıklayın, sahip olduğunuz “TV” simgesine sol tıklayın ve TV simgesine tıkladıktan sonra “TV sinyalini ayarlama” özelliğine erişebilmelisiniz.)

Windows 10 tuneri bulamıyor - Tuner bulunamadı (dahili tarayıcı kartı)

1. Bu işlemdeki ilk adım, tarayıcı kartının Windows 10, 8 aygıtınıza yüklendiğinden emin olmaktır.
  2. Üreticinin web sitesinde, Windows 8, Windows 10 ile uyumlu tuner kartı için sürücü hakkında bir güncelleme olup olmadığını kontrol edin.
  3. İlk derste listelenen son adımı izleyin.

Media Center'da kullanımda Tuner sorunu

1. Bu genellikle, tarayıcınızın Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 sisteminizdeki başka bir program tarafından kullanıldığı anlamına gelir.

Windows 8, Windows 10 cihazını yeniden başlatmanız gerekecek.

2. Cihaz çalışmaya başladıktan sonra, alıcınızı kullanabilecek programları kapatın.
  3. Media Center'ı tekrar açın ve çalışıp çalışmadığını görün.

Media Center'da geçersiz TV formatı sorunu

1. Kanalı değiştirin ve bunun yardımcı olup olmadığına bakın.
  2. Windows 10, Windows 8 cihazınızı yeniden başlatın.

Video kod çözücü, Windows 10, 8.1'deki başka bir program tarafından kullanılıyor

Video kod çözücünüzü kullanarak diğer tüm programları kapatmanız gerekir.

Video kod çözücü, Windows 10, 8, 1'de arızalı

1. Bu özel durumda, bazı donanım arızalarınız olabilir.
  2. Windows 10, Windows 8 Media Center'ı yeniden başlatmayı ve hala bu hatayı alıp almadığınızı deneyebilirsiniz.
  3. Windows 10, Windows 8 aygıtını yeniden başlatmayı deneyin ve çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Canlı TV için Windows Media merkezinde ses aygıtı hataları

1. Ses kartınızdaki güncelleştirilmiş sürücülerin Windows 10, Windows 8 için gerekli olup olmadığını iki kez kontrol edin.
  2. Sesinizin etkin olup olmadığını Windows 10, Windows 8'deki “Aygıt Yöneticisi” nden kontrol edebilirsiniz.

Windows Media Center kanalları değiştirmeyecek

Kızılötesi uzak kablonun (IR blaster) düzgün bağlanıp bağlanmadığını kontrol edin.

Windows Media Center kanalları yanlış değiştirecek

1. Bu sorunu yaşıyorsanız, IR kontrollerinizin yanlış bir kurulumu olduğu anlamına gelir.

Başlangıç ​​ekranında “Görevler” e gidin ve üzerine sol tıklayın.

2. “Ayarlar” a sol tıklayın
  3. Sol tıklayın veya “TV” ye dokunun.
  4. “TV sinyalini ayarla” üzerine sol tıklayın
  5. İşlem tamamlandıktan sonra Windows 10, Windows 8 aygıtınızı yeniden başlatın.

Media Center’da bir TV kanalı için güçlü bir sinyaliniz yoksa

1. Belirli bir kanala erişiminiz olmayabilir. Kablo şirketine abone iseniz ve o programa erişiminizin olması gerektiğini biliyorsanız, bu sorunu çözmek için onları aramayı deneyin.
  2. Ayrıca bir kablo kartınız varsa, doğru takılıp takılmadığını kontrol edin ve Windows 10, Windows 8 cihazını yeniden başlattıktan sonra tekrar kablo kartını kurun.

Üçüncü taraf medya merkezi yazılımı kullanın

Sorun devam ederse ve hala yerleşik Media Center'ı kullanamıyorsanız, üçüncü taraf bir alternatif yükleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için, Windows bilgisayarlar için en iyi medya merkezi yazılımı hakkındaki rehberimize göz atabilirsiniz.

Bu makaleyle ilgili herhangi bir sorunuz varsa veya Windows Media Center Live TV'de farklı türde bir sorunla karşılaştıysanız, yukarıda listelediklerimizi bize bildirin.